Chakra Healing DEN HAAG

Wat is Chakra Healing?

De fundamentele basisgrondstoffen van ons héle wezen en het ganse universum zijn ‘energie’ en ‘bewustzijn’. Zorg dragen voor een vrije doorstroming van energie in jouw systeem, is de basis van een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het brengt je naar een hoger bewustzijn.

 

Chakra healing is zeer effectief en heeft een breed spectrum van bereik. Je lost er fysieke, mentale en emotionele problemen mee op. En je kunt het inzetten ter spirituele ontwaking. Multifunctioneel dus.

 

person-chakra

 

Om goed te kunnen functioneren, is het belangrijk dat al jouw chakra’s vrij zijn van blokkades. Dat ze doorstromen én onderling in balans zijn met elkaar. Dan zit je goed in je lijf en je geest. De energie stroomt dan vrij door je systeem en voorziet jouw lichaam en geest van de nodige energie. Alle fysieke, mentale en emotionele processen functioneren dan optimaal.

 

Als dit niet het geval is, is er werk aan de winkel. Een chakra kan geblokkeerd, deficiënt of excessief zijn. Vaak is er sprake van gestolde emotie. Dat is oud onverwerkt zeer plus een cumulatief opgestapelde verzameling van allerlei onderdrukte emoties. Ook kan er zijn sprake van ‘vervuiling’ door het absorberen van negatieve energie van je omgeving (geldt ook voor de aura).

 

Is bijvoorbeeld je keelchakra geblokkeerd, dan kun je moeite hebben met jezelf te uiten. Communiceren lukt nog wel, maar werkelijke zelfexpressie wordt dan knap lastig. Zeggen of uiten wat je werkelijk denkt of voelt is geen vanzelfsprekendheid meer. “Hoe moet ik het zeggen, wanneer moet ik het zeggen, zal ik het wel zeggen, laat maar, ik zeg het wel helemaal niet meer”. Je begint je woorden samen met je gevoel in te slikken. Je onderdrukt emotie met als gevolg een steeds drukker hoofd, gevoel van onrust en opbouw van spanning in je lichaam (overspannen). Vooral de borst, schouders, nek en kaken houden dan veel spanning vast. Je past je te veel aan aan anderen.
Je creëert op deze manier mogelijk een negatief zelfbeeld, gefrustreerd innerlijk, nervositeit, onzekerheid, angst etc. Je spontaniteit verdwijnt. Het wordt steeds lastiger om nog gewoon jezelf te zijn, want misschien is dat wel niet goed genoeg… Je bent te veel bezig met wat andere mensen eventueel van jou vinden. Kortom, je zit nu met een emotionele blokkade. Langdurige blokkades kunnen uiteindelijk zelfs leiden tot een ernstig fysiologisch ziektebeeld.

 

Zo heeft dus ieder chakra zijn specifieke eigenschappen. Het wel of niet optimaal functioneren van de chakra’s is onderhevig aan talloze factoren. De genoten opvoeding is één van de voornaamste. Daar wordt grotendeels de basis gelegd voor de hele verdere levensloop. Ook de omstandigheden qua dynamiek tussen levenspartners, familieleden, vrienden en collega’s spelen later een belangrijke rol.

 

Maar de meeste, zich herhalende thema’s en patronen, zijn echt terug te herleiden naar de opvoedingstijd. Daarom komt dit doorgaans altijd wel even ter sprake tijdens de chakra healing sessies.

 

png-7-chakras

 

Iedereen is in meer of mindere mate beïnvloed/geprogrammeerd door ouders, school, sociale omgeving, media etc. Sommige van die programma’s kunnen prima voor je werken. Andere van die programma’s dienen jou totaal niet. Die vormen vaak juist een belemmering. Het goede nieuws? Die programma’s kun je deprogrammeren!

 

‘Tijdens mijn behandelingen adresseer ik alleen de zaken die voor jou aan de orde zijn. Als je echt alles wilt weten over chakra’s verwijs ik je naar de boeken van Anodea Judith. Zij is een absolute autoriteit op het gebied van chakra’s. Ze gaat echt de diepte in met de psychologie van de chakra’s. Ik raad al haar boeken aan. Vooral het boek ‘Handboek Chakra Psychologie’ en het Chakrawerkboek kan ik ten zeerste aanbevelen.